Klik voor menu

Welpen

Algemeen

welpen

De Welpengroep bestaat uit jongens & meiden van 7 tot 11 jaar. Zij komen iedere zaterdag middag samen om spelenderwijs iets te leren en te ontdekken. Als het goed weer is, gaan we lekker naar buiten, de natuur in. We hebben een aantal doelen welke we nastreven. Deze eerste letters van deze doelen vormen ook nog eens het woord SCOUTS, wat het helemaal leuk maakt!

  • Samen plezier maken
  • Code en traditie zijn de basis
  • Outdoor staat voor avontuur
  • Uitdaging overal in opzoeken
  • Teamgevoel om het beste uit elkaar te halen
  • Spel en creativiteit om talenten te benutten

We besteden vaak aandacht aan het thema Jungleboek, wat te maken heeft met het verhaal van Het Jungleboek, van Rudyard Kipling. Zo gaan we de ene week naar het 'jachtgebied van Bagheera' en de andere week gaan we 'op bezoek bij de apenruïnes' (De Bandarlog). Met de dieren uit het verhaal beleven we allerlei spannende avonturen, zoals speurtochten, kampvuren, estafettes, zingen, en avondspelen met de zaklamp.

Welpen zijn jonge wolven. Samen met de oudere wolven leven ze in een groep. Zo'n groep wordt een horde genoemd. De wolven leven voornamelijk in de rimboe. Dit thema geeft de speltak de naam (welpen) maar ook de groep (de horde), de leiding (elke leiding heeft een naam van een figuur uit het verhaal) en zo zijn er nog veel meer zaken die in en rondom het thema benoemd worden. Een thema daagt uit, inspireert de fantasie en geeft leuke aanknopingspunten voor een spel. Het inleven in verhalen en avonturen past juist goed bij de beleving van deze leeftijdsgroep.

De speltak

De speltak

 

De Welpen hebben elke zaterdag van 14:00u tot 16:00u opkomst in het Troephuis. We doen echt van alles: Spelletjes, Koken, Knutselen en dingen oefenen die echt bij Scouting horen. Zo weten de Welpen hoe je een kompas kunt gebruiken en hoe je een goede knoop kunt leggen! Maar vaak trekken we er ook op uit. Zo gaan we elk jaar wel een paar keer naar het bos en bezoeken we ook wel eens een molen, bejaardenhuis, brandweerkazerne... Ook beleven we spannende dingen in de jachtgebieden van de Jungle, of spelen we in de tijd van de Piraten, het Land van Katoren, of komen we als Wereldreizigers in veel verschillende landen!

De groep is maximaal 28 welpen groot. Dit is het optimale aantal om elke week met het enthausiaste leidingteam een gevarieerd en goed programma aan te bieden. De Welpen zijn verdeeld over vijf nesten, dus groepjes welpen die bij elkaar horen. Elk nest heeft zijn eigen kleur, deze zijn: zwart, bruin, wit, rood en grijs. Elke zaterdag maken we er een toffe boel van en hebben we veel plezier!

Op kamp'

Op kamp

Wat is Scouting zonder een kamp? Daarom gaan de Welpen meerdere keren per jaar op kamp. In april vindt altijd het St. Joriskamp plaats. We gaan dan met alle speltakken van de groep op kamp! De welpen zijn samen met één van hun ouders welkom op ons geweldige welpen-ouder-kamp, een weekend in maart.

's Zomers gaan we altijd een week op kamp. Dat is altijd een hele beleving. Een week ver weg van huis, samen met alle Welpen, zonder ouders. Maar wel zwemmen in de zee, spannende tochten, leuke dingen zien en vooral veel plezier! Thema's van kampen van de afgelopen jaren waren: Het Kamp van Katoren, Piratenkamp, Smokkelkamp, Maffiakamp, Wereldreizigerkamp, Suske en Wiske en Godenkamp, Piccolinikamp.

De leiding van de Welpen nodigt je uit om verder op deze site te kijken, er is van alles te zien en te lezen!

Sponsoren
Leden agenda
8 October 2022 Opkomsten 15 October 2022 Geen opkomsten 15 October 2022 Mini scoutshop open op afspraak 22 October 2022 Opkomsten 29 October 2022 Opkomsten 29 October 2022 Scouts introductiekamp 29 October 2022 Mini scoutshop open op afspraak 5 November 2022 Opkomsten 12 November 2022 Opkomsten 12 November 2022 Mini scoutshop open op afspraak 19 November 2022 Opkomsten 26 November 2022 Opkomsten 26 November 2022 Mini scoutshop open op afspraak 3 December 2022 Opkomsten: Sinterklaas 10 December 2022 Opkomsten 10 December 2022 Mini scoutshop open op afspraak 17 December 2022 Opkomsten 24 December 2022 Geen opkomsten 24 December 2022 Mini scoutshop open op afspraak 31 December 2022 Geen opkomsten 7 January 2023 Boerenkoolmaaltijd 7 January 2023 Mini scoutshop open op afspraak 7 January 2023 Nieuwjaarsreceptie 14 January 2023 Opkomsten 21 January 2023 Opkomsten
Social