Klik voor menu

Word lid!

Wat doe je bij Scouting?

Iedere zaterdagmiddag hebben de kinderen een geweldige middag. De leiding heeft een divers en spetterend programma voorbereid en de kinderen hebben de tijd van hun leven. Wat je precies doet op zo'n middag ligt geheel af van je leiding. Zij bepalen het programma. Het is in elk geval steeds heel verschillend. Een lampionnen speurtocht, een mega knikkerbaan knutselen, Nasi koken, vlotvaren, een krant maken, voetballen, vuur maken, EHBO, naar het watermuseum, verfbommengevecht en Levend Stratego zijn slechts een paar ideetjes.

Wat heb ik er aan?

Bij scouting leer je terwijl je speelt. Je leert onder andere goed samenwerken, assertief te worden, logisch nadenken, zelf problemen oplossen, zelfredzaamheid, in een team functioneren, sceptisch denken, respect tonen voor de natuur en elkaar, leiding geven, buiten de gebaande paden denken, je horizon verbreden en vooral enorm veel genieten! Klinkt pittig, maar het gebeurt allemaal zonder dat je er erg in hebt.

Welke speltak?

Scouting is voor iedereen! Bij onze Scoutinggroep hebben we 5 speltakken:

 • Bevers (5-7 jaar)
 • Welpen (7-11 jaar)
 • Scouts (11-15 jaar)
 • Explorers (15-18 jaar)
 • Roverscouts (Sakawa Stamleden van 18-21)
 • Plusscouts (Sakawa Plus! Stamleden van 21+)

Kijk op de pagina's van de speltakken voor meer informatie.

Kamp?

In april is er het Sint Joris weekendkamp. De hele groep is hierbij aanwezig.

Verder zijn er ook kampen met je eigen speltak:

 • De Bevers hebben nog twee keer per jaar een weekendkamp, waaronder hun zomerkamp.
 • De Welpen hebben een zomerkamp waarbij een week lang in een blokhut geslapen wordt. Ook hebben ze vaak een weekendkamp waarbij soms zelfs de ouders mee mogen!
 • De Scouts hebben introductiekamp van een weekend en een zomerkamp waarbij een week lang in tenten wordt geslapen.
 • De Explorers hebben een zomerkamp waarbij een week lang in tenten wordt geslapen. Soms gaan ze naar het buitenland.
 • De Roverscouts (Sakawa Stam) heeft een zomerkamp waarbij een week lang in tenten, of berghutten of op boten wordt geslapen. Zij gaan meestal naar het buitenland op kamp.
 • Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat de leiding een extra weekendkamp wil organiseren of zich wil inschrijven voor een landelijk kamp.

Contributie?

Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig €35,00. Dit zijn de kosten voor alle speltakinstallaties. De contributie bedraagt per lid per kwartaal:

Bevers €37,50
Welpen €45,00
Scouts €52,50
Explorers €56,00
Roverscouts €22,50
Plusscouts €50,00

In de contributie zitten alle kosten voor de wekelijkse opkomsten, alle weekendkampen, airborne wandeltocht, en vaardigheidsinsignes. Dit wordt door de penningmeester ieder kwartaal per automatische incasso geïnd. Voor het jaarlijkse zomerkamp geldt een extra bijdrage. Ben je een keer niet in staat om te betalen, neem dan contact op met de penningmeester. Deze zal kijken of er eventueel een betalingsregeling getroffen kan worden.

Bekijk ook de voorwaarden die van toepassing zijn op het lidmaatschap van onze vereniging.

Scoutfit?

Als je een tijdje lid bent geeft de leiding aan dat ze je kunnen installeren. Je draagt vanaf dan een scoutfit. Je hoort er dan helemaal bij!

Een scoutfit bestaat uit een blouse met bijbehorende badges, een hoofddeksel en das met dasring. De blouse koop je in de Scoutshop (Wichard van Pontlaan 114 in Arnhem of www.scoutshop.nl) de rest regelt de leiding voor je. Naar tweedehands artikelen kan je bij onze mini-scoutshop vragen.

Meer informatie over de scoutfit vind je hier.

Komen kijken?

Je hoeft geen Scoutingervaring te hebben om lid te kunnen worden.

Helaas kan het voorkomen dat we wegens veel animo voor de speltak van jouw leeftijd een wachtlijst moeten hanteren. Als er plek vrij is kun je drie keer vrijblijvend komen kijken. Daarna kun je goed beslissen of Scouting iets voor jou is.

 • Om je interesse kenbaar te maken kun je hier klikken om contact op te nemen en volg je onderstaande punten.
 • Vul de naam van je kind in en kies vervolgens voor 'Wil komen kijken'.
 • Op de volgende pagina willen we je vragen een aantal gegevens waaronder de geboortedatum van je kind op te geven.
 • Aan de hand van de ingevulde gegevens zal worden beoordeeld voor welke speltak je in aanmerking komt. Er zal binnen enkele dagen contact met je worden opgenomen om een afspraak te maken om te komen kijken. Als er een wachtlijst is zul je daarvan op de hoogte gesteld worden en indien gewenst zullen we je aan de lijst toevoegen.
Sponsoren
Leden agenda
Social