Klik voor menu

Bevers

Wellicht bent u niet bekend met scouting, of niet met de speltak bevers. Wij zijn de jongste speltak binnen onze groep en binnen Scouting Nederland. De leeftijden van de kinderen liggen tussen de vijf en zeven jaar. De bevers zijn te herkennen aan de rode blouse, een blauwe pet en de groepsdas.

hotsjietonia

Dorp Hotsjietonia

De Bevers spelen het Scoutingspel volgens het thema Hotsjietonia. In het dorp 'Hotsjietonia' is de hoofdpersoon het kind Stuiter. Stuiter speelt met vriendjes in het dorp Hotsjietonia. De andere spelfiguren zijn de inwoners van het dorp. De bevers kunnen zich gemakkelijk met deze spelfiguren identificeren. Ze gebruiken hierbij hun fantasie en dat levert weer een bijdrage aan hun ontwikkeling. De themaverhalen bij de bevers zijn realistisch, zodat ze gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan de gebeurtenissen die in de groep plaatsvinden. De verhalen zijn niet alleen maar positief, er wordt ook ingespeeld op goed en kwaad en op emoties. Daarbij hebben de verhalen een duidelijk begin en einde.

Opkomsten

Iedere zaterdag hebben wij van 14.15 tot 15.45 opkomst in het dorp 'Hotsjietonia'. Hotsjietonia. De opkomst wordt geopend in een kring buiten bij de vlaggenmast, eerst wordt de vlag gehesen en daarna zingen we het Openingslied. Vervolgens wordt er kort verteld wat we gaan doen en wat het thema is, waarna de activiteiten kunnen beginnen. Halverwege de opkomst is er tijd voor wat drinken en een snoepje. De opkomst wordt weer afgesloten in de kring buiten bij de vlaggenmast, de vlag wordt naar beneden gehaald en het sluitingslied wordt gezongen.

Kampen

bever kamp

Belangrijk bij de bevers zijn de kampen. Drie keer per jaar hebben we een weekendkamp, erg leuk en vooral heel spannend voor de kinderen (en ouders). In november hebben we een weekendkamp op het gebouw, dit is dicht bij huis en een bekende omgeving. Veel kinderen vinden het dan minder eng.

Bever kamp

In april hebben we St. Joriskamp met de hele groep, dat in de buurt valt van Sint Jorisdag. Dit is dan ook het Sint Joriskamp. En natuurlijk de zomer hebben we dan nog ons zomerkamp, dit is een kamp dat geheel in thema is uitgewerkt. De kinderen krijgen een uitnodiging in thema en vaak is er ook nog een verkleedpartij nodig. Het zomerkamp is altijd erg gezellig.

Regionale opkomst “Bever Doe Dag”:

Bever Doedag

Andere bijzondere terugkerende opkomst is de bever-doe-dag georganiseerd door de regio Klein Gelderland. Op deze middag komen alle bevergroepen uit de regio bij elkaar en doen ze allerlei spelletjes. Erg leuk en gezellig.

Wat doen we?

Wat doen we

Maar wat doen de Bevers eigenlijk allemaal tijden de opkomst? Nou echt van alles. Over het algemeen zijn de activiteiten te plaatsen in de volgende activiteiten gebieden:

  • Uitdagende scouting technieken
  • Expressie
  • Sport & Spel
  • Buitenleven
  • Internationaal
  • Samenleving
  • Identiteit
  • Veilig & Gezond

Deze gebieden komen aan bod in de opkomst op een uitdagende manier, maar wel op het eigen niveau van de bever. De kinderen worden als individuen uitgedaagd, maar belangrijker is het groepsgevoel. Spelenderwijs leren de kinderen samenwerken en spelen.

wat doen we?
wat doen we?
wat doen we?

Waar?

De beverzolder bevindt zich boven in het gebouw, aan de rechterkant van de trap. De leiding zorgt voor een gezellige beverzolder. Op de beverzolder bevinden zich een groene sumomat. Op deze mat gaan de bevers als het slecht weer is drinken en spelletjes doen. Verder hebben we genoeg tafels en krukjes om leuke knutselopdrachten te verrichten. Tijdens logeerkamp op het gebouw is dit ook onze slaapplek.

Kijken?

Enthousiast geworden en denkt u dat scouting misschien wel iets is voor uw kind? Kom dan een keertje langs! Nieuwe kinderen mogen twee keer vrijblijvend komen kijken, als ze daarna ook lid willen worden van de bevers moeten zij officieel aangemeld worden bij de groep. Kijken of meer informatie? Neem contact op met de teamleider van de bevers.

Sponsoren
Leden agenda
Social