Klik voor menu

Explorers

Explorers 1

De Explorers zijn een groep jongens en meisjes, tussen de 15 en de 18 jaar die hun opkomsten zelf inplannen en voorbereiden. Eens in de 3 maanden hebben ze een moment waarop ze op hun Explorerzolder hun ideeën en plannen voor de aankomende maanden met elkaar overleggen. De gezellige "Club", zoals ze het zelf noemen, wordt wel begeleid door, jawel, begeleiders! Die zorgen vooral dat er geen problemen ontstaan, of dat ze juist worden opgelost. De Explorers zijn ook niet te beroerd om te helpen bij andere speltakken. Ze zetten wel eens tochten uit voor de Scouts of helpen Bevers bij het broodbakken. Ze hebben het dus best druk, maar gelukkig hebben ze er plezier in.

Wat doen de Explorers tijdens een opkomst? De meesten zijn er rond één uur. De opkomst begint om half twee. Eerst wordt er natuurlijk geopend, en daarna gaan ze meestal eerst naar boven voor de uitleg. Als iedereen het begrijpt is er de mogelijkheid om iets lekkers uit de ExploBar te kopen, en dan gaan ze beginnen met de opkomst. Daar zijn ze dan om half vijf mee klaar. Daarna wordt er geëvalueerd, oftewel de opkomst nabesproken. Tenslotte gaan ze sluiten en gaan ze naar huis.

Opkomsten

Explorers 2

Lompe Spelletjes: Hollandse Leeuw, dweilenrace en eieren overgooien... dat zijn allemaal lompe spelletjes. Het is altijd handig om dan oude kleren mee te nemen die vies mogen worden, want schoon en droog blijft het meestal niet.

Foto-opkomsten: meestal met behulp van verkleedspullen. De makers bedenken een thema en alle Explorers zorgen ervoor dat hier leven in wordt geblazen. Ketchup, véél ketchup wordt dan ook gebruikt als vervanger voor nepbloed. Vaak komen er hele leuke creaties uit en worden de foto's uitgeprint en geknipt en geplakt. Zo maken de Explorers er een soort stripverhaal van, dat later in de Explozolder wordt opgehangen.

Met de Nationale Scoutingdag leiden de Explorers geregeld een groep leden met de speurtocht. Elk groepje bestaat dan uit een Explorer, een paar Bevers, Welpen en Scouts. De Explorer zorgt er dan voor dat alles goed verloopt. Dit is een hele verantwoordelijkheid die ze al goed aankunnen.

Big Brother: Er wordt een groot bouwwerk in elkaar gezet, van 8 meter hoog, waar ze een weekend op moeten "overleven". Er worden dan twee plateaus boven elkaar gemaakt, waarvan de ene een Leefplateau is en de andere een Slaapplateau. Ook wordt er gebruik gemaakt van webcams en een website met een forum. Op dit forum kan men de Explorers op het bouwwerk opdrachten geven.

Kampen

Explorers 3

Introductiekamp: in het begin van het scoutingseizoen gaan de Explorers op introductiekamp. Hier leren ze elkaar goed kennen en doen samen veel gave dingen. Ook verzorgen ze voor de Scouts een mooie tocht.

Sponsoren
Leden agenda
Social