Word lid!

Welke speltak?

Scouting is voor iedereen! Bij onze Scoutinggroep hebben we 5 speltakken:

Kijk op de pagina's van de speltakken voor meer informatie over deze speltak.

Traject?

Je hoeft geen Scoutingervaring te hebben om lid te kunnen worden. Je kunt twee keer vrijblijvend komen kijken bij de speltak van jouw leeftijd. Daarna kun je goed beslissen of Scouting iets voor jou is. Stuur gerust een e-mail naar de speltak om een afspraak te maken. Als het je daarna leuk lijkt om lid te worden, dan vul je een aanmeldformulier in en dan ben je lid. Na een tijdje geeft de leiding aan dat ze je kunnen installeren. Je draagt vanaf dan een scoutfit met de bijbehorende badges en de groepsdas. Je hoort er dan helemaal bij! Het kan eventueel zijn dat er een ledenstop is. Dit hoor je dan vanzelf van één van onze teamleiders.

Kosten?

Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig €35,00. Dit zijn de kosten voor alle speltakinstallaties. De contributie bedraagt per lid per kwartaal:
Bevers€35,00
Welpen€42,50
Scouts€50,00
Explorers€50,00
Roverscouts€22,50
Plusscouts€8,75

In de contributie zitten alle kosten voor de wekelijkse opkomsten, alle weekendkampen, airborne wandeltocht, en vaardigheidsinsignes. Dit wordt door de penningmeester automatisch per incasso geïnd. Voor het jaarlijkse zomerkamp geldt een extra bijdrage. Ben je een keer niet in staat om te betalen, neem dan contact op met de penningmeester. Deze zal kijken of er eventueel een betalingsregeling getroffen kan worden.

Wat doe je op Scouting?

Iedere zaterdagmiddag hebben de kinderen een geweldige middag. De leiding heeft een divers en spetterend programma voorbereid en de kinderen hebben de tijd van hun leven. Wat je precies doet op zo'n middag ligt geheel af van je leiding. Zij bepalen het programma. Het is in elk geval steeds heel verschillend. Een lampionnen speurtocht, een mega knikkerbaan knutselen, Nasi koken, vlotvaren, een krant maken, voetballen, vuur maken, EHBO, naar het watermuseum, verfbommengevecht en Levend Stratego zijn slechts een paar ideetjes.

Kamp?

In april is er het Sint Joris weekendkamp. De hele groep is hierbij aanwezig.

Verder zijn er ook kampen met je eigen speltak:

Scoutfit?

Een scoutfit bestaat uit een blouse met bijbehorende badges. Ook hoort er een hoofddeksel en das met dasring bij. De blouse koop je in de Scoutshop (Wichard van Pontlaan 114 in Arnhem of www.scoutshop.nl) de rest regelt de leiding voor je. Naar tweedehands artikelen kan je bij onze mini-scoutshop vragen.

Meer informatie over de scoutfit vind je hier.

Wat heb ik er aan?

Op scouting leer je terwijl je speelt. Je leert onder andere goed samenwerken, assertief te worden, logisch nadenken, zelf problemen oplossen, zelfredzaamheid, in een team functioneren, sceptisch denken, respect tonen voor de natuur en elkaar, leiding geven, buiten de gebaande paden denken, je horizon verbreden en vooral enorm veel genieten! Klinkt pittig, maar het gebeurt allemaal zonder dat je er erg in hebt. Kom eens een keer kijken om te zien of het iets voor je is!

Komen kijken

Kortom, neem vrijblijvend contact op met de speltak van jouw leeftijd voor meer informatie of een afspraak.