Klik voor menu

Home

Welkom bij Scouting Subanhara Liemersgroep in Zevenaar. Je bevindt je op het website gedeelte 'algemeen'. Hier is alle informatie te vinden voor iedereen die geïnteresseerd is in onze scoutinggroep.

Persberichten

De persberichten van Scouting Subanhara Liemersgroep. Onderstaande berichten kunt u ook zijn tegengekomen in de regionale pers.

Weilburg bij Zevenaarse Roverscouts

algemeen

De Roverscouts uit de Zevenaarse partnerstad Weilburg zijn het afgelopen weekend naar Zevenaar afgereisd om de Zevenaarse Roverscouts van de Sakawa Stam (18-21 jaar) te ontmoeten.

Op vrijdagavond kwamen ze door het drukke verkeer pas laat in Zevenaar aan, maar de sfeer zat er meteen goed in door de Hollandse bitterballen party. Na een goede nachtrust konden de Duitse Roverscouts het Troephuis aan de Slenterweg eens goed bekijken. Zij hebben zelf een vochtige kleine blokhut, dan is dit grote stenen gebouw met lopend water en toiletten een ware verademing. “Maar zij kunnen dan weer genieten van een prachtig woud met rotspartijen in hun achtertuin”, verzuchtten de Zevenaarse Roverscouts.

Op zaterdag hebben de Duitsers een stadswandeling door Zevenaar gemaakt met aansluitend een bezoek aan bierbrouwerij De Jonker. ’s Avonds hebben ze een goed Duits diner voor de Sakawa Stam klaargemaakt met sekt, salade, spätzle, goulash en als toetje een soort Schwartzwalderkirschquark. De alcoholische Tschai hield daarna de stemming er goed in. Na enkele kennismakingsspellen van Duitse zijde zijn de Nederlandse en Duitse Roverscouts begonnen aan een gezellige avond met hapjes, drankjes en natuurlijk een heerlijk knappend kampvuur. Op zondag vertrokken zij weer naar Weilburg met de nodige e-mailadressen op zak.

De Weilburgers hebben de Zevenaarse Roverscouts al uitgenodigd om volgend jaar hun 40 jarig jubileum mee te komen vieren. Die uitnodiging werd hartelijk geaccepteerd en wellicht dat de jongeren elkaar volgend jaar dus weer gaan treffen. Ga terug

Geschreven door PR @ 27/09/2010 17:39