Klik voor menu

Home

Welkom bij Scouting Subanhara Liemersgroep in Zevenaar. Je bevindt je op het website gedeelte 'algemeen'. Hier is alle informatie te vinden voor iedereen die geïnteresseerd is in onze scoutinggroep.

Persberichten

De persberichten van Scouting Subanhara Liemersgroep. Onderstaande berichten kunt u ook zijn tegengekomen in de regionale pers.

Tommy Kuster is Gilwelliaan

algemeen

In het bijzijn van Prinses Maxima kreeg Tommy Kuster (29) op de Scout-In 2009 inlichtingen over de Gilwell cursus. Het is een cursus voor volwassen Scoutingleiders en heet wel de moeilijkste cursus van Scouting te zijn. Onverschrokken gaf hij zich op en toen brak er een tijd aan van vreugde, tranen en nieuwe vrienden.

In Scoutcentrum Brexbachtal in Duitsland heeft Tommy Kuster een lang weekend met anderen doorgebracht. Tijdens opdrachten en geslepen gesprekken met Gilwell trainers komt hij achter zijn onbekende problemen, dingen waar hij in het dagelijks leven tegenaan loopt en andere verbeterpunten van zichzelf. Dan wordt hij heengezonden en mag pas terugkomen als hij zijn persoonlijk ontwikkelingsplan (pop) zo helder omschreven heeft dat het duidelijk en haalbaar is. Omdat men hierbij zichzelf confronterend tegenkomt is het een erg moeilijke en hoog gewaardeerde cursus.

Na dit zware maar onvergetelijke weekend begint zijn afstudeeropdracht pas. Hij zoekt zelf een begeleider uit met wie hij zijn pop deelt. Hier kreeg hij veel steun en advies van. In april 2010 was er een terugkomdag. Dan worden de pop’s aangescherpt en de banden met zijn mede cursisten aangehaald. Men komt er achter dat het moeilijker is dan men denkt, of men wel op de juiste weg is en of alles nog wel haalbaar is. In overleg koos Tommy niet voor een klassiek werkstuk, maar leverde hij zijn afstudeeropdracht in als tijdlijn. Deze heeft hij moeten presenteren en verdedigen.

Op zaterdag 26 juni 2010 kreeg Tommy onverwacht na zijn Scoutingopkomst van zijn begeleider en in bijzijn van zijn hele Scoutinggroep en enkele medecursisten zijn woodbadge uitgereikt. Deze bestond uit een Gilwelldas met de ruit van de MacLaren clan, een bijbehorende dasring, een lederen veter met twee houten klootjes, een certificaat en een bulderend applaus.

Baden Powell, de oprichter van Scouting kreeg begin 20e eeuw een ketting van de Zuid Afrikaanse King Winizulu met hertenbotjes. De eerste personen die de Gilwell cursus in 1919 haalden (op Gilwell Park nabij Londen) kregen geen houten klootjes zoals nu maar twee originele botjes uit Baden Powell zijn ketting. Iedere Gilwelliaan behoort automatisch tot de internationale First Gilwell Scout Group. De Scouting Subanhara Liemersgroep in Zevenaar is enorm trots op de prestatie die Tommy Kuster het afgelopen jaar geleverd heeft.Ga terug

Geschreven door PR @ 15/07/2010 15:06