Klik voor menu

Home

Welkom bij Scouting Subanhara Liemersgroep in Zevenaar. Je bevindt je op het website gedeelte 'algemeen'. Hier is alle informatie te vinden voor iedereen die geïnteresseerd is in onze scoutinggroep.

Persberichten

De persberichten van Scouting Subanhara Liemersgroep. Onderstaande berichten kunt u ook zijn tegengekomen in de regionale pers.

Feest met 1000 Scouts

algemeen

Scouting is dit jaar precies 100 jaar in Nederland. En dat wordt groots gevierd. Alle Nederlandse Scouts mochten in mei al naar Scouts2day in Utrecht. Onlangs was het Regio Klein Gelderland die een mooi feest bouwde in Park Presikhaaf.

’s Ochtends was er een grootse opening waarna iedereen zijn eigen spel ging bemannen. De leiding van de Scouting Subanhara Liemersgroep in Zevenaar bestierde een heuse pannenkoekenstraat. Scouts en toevallige voorbijgangers pakten een bord, kregen een stempel op hun strippenkaart en bakten zelf een heerlijke pannenkoek. Aan een tafel was het smikkelen geblazen, waarna men zijn bord door een sopje haalde en weer netjes inleverde.
Terwijl de leiding voor kleine kinderen bakte mochten de Scouts zelf met hun strippenkaart het hele park door. Zij konden bij 25 activiteiten van andere scoutinggroepen veel verschillende dingen doen zoals een kabelbaan, een springkussen, brood bakken, zeilles op het water, vlotvaren en kanoën.

Voor de jongste speltakken, de Bevers en de Welpen, waren er weer andere activiteiten. Zo kon iedereen bij elkaar een beetje rondkijken wat men nu zoal deed. Er waren opvallend veel bezoekers die niet bij Scouting hoorden. Ook zij genoten en deden graag mee met de activiteiten.
Om 16 uur werd de feestelijke dag gezamenlijk gesloten. Veel kinderen hadden het buitje die dag niet eens opgemerkt. Het laatste grote feest van dit jubileumjaar is het landelijke zomerkamp in Roermond, de JubJam, waar enkele tienduizenden Scouts van alle leeftijden een geweldig spetterende tijd gaan beleven. We houden u op de hoogte.Ga terug

Geschreven door PR @ 15/07/2010 15:03