Klik voor menu

Home

Welkom bij Scouting Subanhara Liemersgroep in Zevenaar. Je bevindt je op het website gedeelte 'algemeen'. Hier is alle informatie te vinden voor iedereen die geïnteresseerd is in onze scoutinggroep.

Persberichten

De persberichten van Scouting Subanhara Liemersgroep. Onderstaande berichten kunt u ook zijn tegengekomen in de regionale pers.

Samen voor een groene toekomst!

algemeen

Scouting Subanhara Liemersgroep heeft met de buren de handen ineen geslagen om de installatie van 54 zonnepanelen op ons mooie Troephuis aan de Slenterweg te realiseren. Voor de bewoners en gebruikers van de voormalige Ooyse school gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling! 

De installatie van de pv-panelen op dit gemeentelijk monumentale gebouw uit 1898 is een grote stap in de verduurzaming van het pand. Alle scouts die elke week naar het Troephuis komen, leren door de zonnepanelen meer over duurzaamheid en groene energie. Groene energie past bij uitstek bij Scouting, waar aandacht en zorg voor de natuur een belangrijk thema is! Via een monitor in de gang kunnen scouts zien hoeveel elektriciteit er met de zonnepanelen wordt opgewekt en hoeveel CO2-uitstoot wordt bespaard.

De installatie van de zonnepanelen is door de leerling-monteurs van Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland aangelegd. De engineering, coördinatie en begeleiding was in handen van Pola Installatietechniek. Voor deze toekomstig vakmannen was dit een zeer leerzaam project. Deze samenwerking heeft zeker bijgedragen aan het doen slagen van dit project, waarvoor nogmaals hartelijk dank!

Op dit moment wordt er door de webmasters hard gewerkt om de opbrengst van de panelen weer te geven op de site. Kom gerust later nog eens terug om dit te bekijken.

Klik hier voor de groepsfoto bij de zonnepanelen, gemaakt tijdens de afsluitende BBQ van het seizoen. Ga terug

Geschreven door Joris @ 14/07/2015 18:41