Klik voor menu

Home

Welkom bij Scouting Subanhara Liemersgroep in Zevenaar. Je bevindt je op het website gedeelte 'algemeen'. Hier is alle informatie te vinden voor iedereen die geïnteresseerd is in onze scoutinggroep.

Persberichten

De persberichten van Scouting Subanhara Liemersgroep. Onderstaande berichten kunt u ook zijn tegengekomen in de regionale pers.

Koning bij scouts op bezoek

algemeen

Zevenaar, Lida
Iedere 23 april is het Sint Jorisdag, de sterfdag van de beschermheilige van Scouting. Veel Scoutinggroepen vieren die dag en herinneren zichzelf eens iets te doen voor een ander, zonder er iets voor terug te verwachten, net zoals ridder Joris uit het stadje Lida. Maar dat de koning dit jaar op bezoek zou komen, had niemand verwacht!

Het is zaterdagochtend, de Scouts hebben net een slaapplek gemaakt en hebben de vlaggen zijn gehesen. Scouting is 100 jaar in Nederland en de Scouting Subanhara Liemersgroep uit Zevenaar bestaat 65 jaar. Tijd dus voor een extra feestelijk Sint Joris Weekendkamp! Plots verschijnt een bode van de koning die vertelt dat de koning op doorreis is en vanavond in het stadje Lida zal vertoeven. De Scouts gaan aan de slag om de koning juist te kunnen ontvangen. Er worden broden gebakken bij molen de Hoop en een hippe dans wordt geleerd in de Vida dansschool. Stipt om 5 uur begint de Barbecue en de koning verschijnt. Hij is onder de indruk van het feestmaal en de dans lukt gelukkig ook.

Terwijl de vermoeide koning zich te ruste legt, komt een echte verhalenverteller de kampvuurkuil in stappen en vertelt prachtig hoe de jarige Joris besluit de draak te verslaan, zonder er iets voor terug te verwachten. Joris wil geen dank of hulde van de inwoners van het stadje Lida, maar trekt de wijde wereld in om meer goede daden te doen.

Op zondag hoort de koning het verhaal van de Socuts en besluit Joris terug te halen zodat hij tot ridder geslagen kan worden. De Scouts speuren hem snel op en zo wordt Joris een echte ridder. Het feest barstte vervolgens los met echt Pisa ijs, een springkussen en een gezellige bar. Ga terug

Geschreven door PR @ 10/05/2010 16:20