Klik voor menu

Home

Welkom bij Scouting Subanhara Liemersgroep in Zevenaar. Je bevindt je op het website gedeelte 'algemeen'. Hier is alle informatie te vinden voor iedereen die geïnteresseerd is in onze scoutinggroep.

Persberichten

De persberichten van Scouting Subanhara Liemersgroep. Onderstaande berichten kunt u ook zijn tegengekomen in de regionale pers.

Hypermoderne Website

algemeen

Wat bevat een hypermoderne website?

De 65 jaar oude Scouting Subanhara Liemersgroep in Zevenaar is na 18 maanden puzzelen, schrijven, foto’s maken en overleggen eindelijk klaar met het werken aan hun nieuwe site. Commissies, webmasters en hele groepsraden hebben zich erover gebogen. Het resultaat mag er zijn. Maar wat zit er nu allemaal precies voor bijzonders in?

Webmaster Kees Kohlmann heeft de kar getrokken. “Er zitten veel verbeterpunten in de website! Zoals de manier waarop de leiding zelf een account kan aanmaken en foto’s kan uploaden. Dat scheelt de webmasters veel werk!” Kees is zelf verantwoordelijk voor het schrijven van enkele scripts. “Daar zitten heel wat uren in! Verder wilden we wisselende foto’s en uptodate berichten voorbij laten komen. Op de vorige site stonden nogal eens verouderde mededelingen. Dit voorkomen we met de nieuwe website.” Naast foto’s kan leiding ook berichten en de mededelingen zelf op de site zetten. Zo kunnen de webmasters zich richten op waarvoor ze aangesteld zijn, namelijk het bouwen aan de site in plaats van zich bezig houden met de inhoud. “Dat is een taak van de leiding zelf geworden!” aldus Kees, die zelf overigens ook leider is bij de Welpen.

Buitenstaanders kunnen gemakkelijk alles te weten komen over onze groep. Huurders kunnen alle informatie over het gebouw bij elkaar vinden. Er is een hoek waar de kinderen hun verhalen en foto’s kwijt kunnen en de leiding en het bestuur heeft hebben ook een apart plekje gekregen. Erg overzichtelijk en duidelijk allemaal dus. “Het past een beetje bij de tendens die Scouting Nederland de komende jaren doorvoert. Zij willen ook naar buiten toe overzichtelijker overkomen. Wij zijn daar al flink mee bezig, zoals u ziet!” vertelt Tijmen Kip, een van de webmasters trots.

Ook Tijmen raakt maar niet uitgepraat over de genialiteit van de website: “Het gaafste is misschien wel dat je vanuit de site snel op de Hyves pagina en het Youtube kanaal kunt komen. Ook kun je jezelf abonneren op de RSS feeds van de groep, de online agenda synchroniseren met je Outlook op je computer of mobiele telefoon en op de hoogte worden gehouden via Twitter! Want bestuur, leiding, ouders en de leden vinden het steeds prettiger om snel en direct op de hoogte gebracht te worden van afspraken, veranderingen en agenda’s.” De nieuwe website is duidelijk, tijdloos, overzichtelijk en hypermodern. Als u als lezer nieuwsgierig geworden bent, kunt u het resultaat zelf rustig bekijken op www.subanharaliemersgroep.nlGa terug

Geschreven door Joram @ 01/12/2010 19:28