Klik voor menu

Welpen Jubileum Zomerkamp 2015

Dit jaar bestaat onze groep 70 jaar en daarom gaan we met alle speltakken in dezelfde week op kamp op dezelfde locatie. Elke speltak heeft zijn eigen kamp en ruimtes en er zullen een paar momenten zijn die we samen zullen meemaken.

Hieronder staan in het kort de belangrijkste dingen/gang van zaken op het zomerkamp van 2015 specifiek voor welpen. Een week voor het zomerkamp ontvangen alle Welpen thuis in de bus een kampboekje waarin staat wat je moet meenemen, welke telefoonnummers jullie in gevallen van nood moeten bellen etc.

Wanneer?

Het zomerkamp begint op zondagmorgen 19 juli om 11.00 uur en eindigt op vrijdagavond 24 juli omstreeks 20:00 uur (tijden onder voorbehoud). Dit is in de eerste week van de zomervakantie van de basisscholen in de regio waarbinnen Zevenaar valt. Op zondagmorgen vanaf 11.00 uur worden alle Welpen en ouders ontvangen met koffie, thee en ranja. Hierna is voldoende tijd voor de ouders om samen met de Welpen hun slaapspullen in de slaapzaal klaar te leggen. Hierna is er een gezamenlijke opening waarna de ouders weer naar huis gaan. Op vrijdagavond zijn jullie vanaf 19.00 uur van harte welkom voor een leuke bonte avond samen met de Welpen. Dit is een leuke afsluiting van het kamp waarna alle Welpen weer naar huis gaan rond 20.00 uur.

Waar?

Wij hebben een ruime accommodatie gehuurd van Scouting Holten, circa 45 minuten rijden vanuit Zevenaar. Het is een erg mooi gebouw met veel ruimte binnen en buiten. Alle Welpen slapen binnen. Het gebouw is van alle gemakken voorzien.

Wie?

Het vast leidingteam gaat mee, te weten: Kees Kohlmann (Akela), Erwin Grob (Lowietje), Niels Barten (Mang), Rik Hoppenreijs (Oe), Leontien Kuster (Kaa), Robin Peters (Baloe) en Paul van den Berg (Jacala). Naast de vaste leiding gaan de tweelingzussen Mieneke (Warbol) en Pieta (Drintel) Kraaijeveld ook mee. Zij gaan al jaren met het Welpteam mee op kamp om heerlijk voor ons te koken en komen natuurlijk ook voor de gezelligheid!

Programma/gang van zaken

Het programma is een verrassing. Het hele programma speelt zich in een thema af, dat ook nog een verrassing blijft. Het programma is doorgaans erg vol, maar er is zeker voldoende tijd voor rust voor de Welpen.

Gang van zaken/medicijnengebruik

Gedurende het kamp werken de Welpen in nesten (een groep Welpen). Ieder nest heeft vaste leiding. Deze leiding is het vaste aanspreekpunt voor de Welpen gedurende het kamp. In geval een Welp medicijnen gebruikt ziet deze leiding er ook op toe dat dit tijdig wordt ingenomen. Alle medicijnen worden bij aanvang van het kamp door de leiding ingenomen. Bij het zomerkampboekje is ook altijd een gezondheidsformulier ingesloten waarin u alle actuele verzekeringsgegevens, medicijnengebruik, allergieën etc. In dient aan te geven. Deze formulieren dragen wij altijd bij ons.

Eten

Zoals hierboven beschreven verzorgen Mieneke en Pieta het eten en de boodschappen. Zij hebben veel ervaring met het koken voor grote groepen én zijn zelf ook jarenlang Welpenleiding geweest. Tijdens het eten zit het nest altijd aan de zelfde tafel met dezelfde leiding. Elke Welp krijgt bij het begin van het kamp één lust-ik-niet-bon. Indien een Welp iets echt niets lust mag hij/zij deze bon inleveren en komt er een alternatieve maaltijd. De praktijk is dat zelden een Welp de lust-ik-niet-bon inlevert.

Heimwee/noodsituaties

In gevallen van nood is de leiding dag en nacht bereikbaar. In het zomerkampboekje staan al onze telefoonnummers zodat u ons altijd kan bereiken. Het gebeurd dat sommige Welpen last van heimwee hebben en/of krijgen. Het komt zelden voor dat een Welp tijdens het zomerkamp tussentijds naar huis gaat. Doorgaans gaan de Welpen zo op in het programma en het thema dat er geen tijd is over het gemis van thuis na te denken. Mocht dit toch voorkomen praten wij hier altijd over met de Welpen. Mocht een goed gesprek niet helpen en blijft de heimwee aanhouden dan nemen wij contact met jullie als ouders op. Wij laten nooit kinderen tussentijds naar huis bellen zonder dringende reden. Dit leidt alleen maar tot heimwee en is niet in het belang van de Welp.

Logboek

Tijdens het kamp houden publiceren wij als leiding elke avond/nacht een logboek. In dit logboek staat wat we die dag gedaan hebben. Indien mogelijk met wat foto's erbij. Op deze manier kunnen jullie als ouders lezen wat wij allemaal gedaan hebben en hoe het kamp verloopt. Het logboek van vorig jaar is hier te vinden.

Aanmelden

Aanmelden voor het zomerkamp kan tot uiterlijk 4 april aanstaande. Het kamp kost 65 euro per Welp. Aanmelding verloopt digitaal via onze ledenadministratie. Inloggen doe je met je gebruikersnaam en wachtwoord. Indien je deze nog niet hebt kun je deze eenvoudig aanmaken met je lidnummer. Het lidnummer staat op je ScoutCard of op het wikkel van het scouting magazine. Mocht je je lidnummer niet kunnen vinden neem dan even contact met ons op. Betaling gaat middels automatische incasso, welke geïnd zal worden begin juni 2015.

Annuleringsregeling

  • Bij annulering voor 1 juni 2015 heeft u recht op volledige restitutie van de kampbijdrage
  • Bij annulering op of na 1 juni 2015 heeft u recht op restitutie van 70% van de kampbijdrage.
  • Indien de deelnemer op of na 18 juli 2015 (de eerste dag van het zomerkamp) annuleert of het kamp vroegtijdig verlaat is er geen recht op restitutie. Echter er kan besloten worden, afhankelijk van de situatie, een deel van de kampbijdrage te restitueren. Dit zal echter in geen geval meer zijn dan 70% van de kampbijdrage.

Aanmeldlink

Aanmelden doe je door HIER te klikken.

Je kunt ook aanmelden door in te loggen op Scouts Online en dan onder het kopje 'Spel' naar 'Inschrijven evenementen' te gaan. Dan kiezen voor 'Jubileum zomerkamp 2015' en daarna ga je naar het 'Inschrijvingsformulier'.

Mochten jullie nog vragen hebben over het zomerkamp kunnen jullie altijd bij ons terecht! Nogmaals, wij hopen dat alle Welpen meegaan! Het zal weer een grandioos kamp worden!


Het Welpenteam

Sponsoren
Leden agenda
Social